Tagok

Dr. Reicher Regina

Alapító tag - Kutatási Centrum vezetője

2002-ben végeztem a Veszprémi Egyetemen informatika tanári szakon, mert úgy éreztem, a matematika szak elvégzése után az adatbázis építés és tervezés valamint a programozás érdekes területek. Az adatbázisokkal való kutatás során, 2005-től kezdtem el foglalkozni informatikai megoldások, vállalatirányítási rendszerek és CRM rendszerek bevezetésének és működtetésének problémáival. Számos IT céggel való kapcsolatatom lehetővé tette, hogy megismerhessem ezt a piacot és a KKV szektorra koncentrálva vizsgálatokat végezzek, hogy milyen módon döntenek a KKV vezetői az informatikai megoldások kiválasztásáról, bevezetésének módszeréről. Milyen segítséget, módszertani támogatást vesznek igénybe és a folyamat közben milyen buktatókkal kell szembesülniük. Milyen szervezeti változásokra hajlandóak annak érdekében, hogy a vállalatuk igazodjon az informatikai megoldások adta korlátokhoz.

2014-től kezdtem el foglalkozni az Y generáció informatikai tudásával, netes ismereteivel, az informatikai alkalmazásokkal kapcsolatos attitűdjeikkel. Az egyetemi oktatás során ezzel a generációval találkozom leggyakrabban, ők a jövő munkavállalói és érzékelhető, hogy alapvetően különbözik az IT szektorhoz való viszonyuk, az informatikai megoldások alkalmazásához való hozzáállásuk. Így fontosnak éreztem, hogy a jövő vállalkozóinak informatikai preferenciáit megismerjük és ez alapján alakítható legyen az ehhez kapcsolódó képzésük.

Ha ennél is többet szeretne rólam megtudni akkor kattintson a  LinkedIn vagy a ResearchGate profilomra.

Dr. Kolnhofer-Derecskei Anita

Alapító tag

 

Mindig is munkalélektanász szerettem volna lenni, mégis előbb szereztem diplomát közgazdaságtanból. Az egykori konzulensem meghívására kerültem az Óbudai Egyetemre, ahol immár 15 éve dolgozok. Az akadémiai karrier során adott volt, hogy ne még egy MsC diplomát szerezzek, hanem lépjek egy szintet, így a pszichológiai tanulmányaimat már a PhD képzésen fejeztem be. A SZTE-GTK Gazdaságpszichológia kutatóműhelyébe a Kreativitás  témakörének kutatásával jelentkeztem, a kreativitás iránti rajongásom, lázas megismerésének vágya azóta sem csökkent. Tanulmányaim mellett, 15 éves oktatói munkám során követtem végig a generációk gyors váltását a felsőoktatásban, hallgatóim között ma már megjelentek a Z generáció első tagjai is, de az Y generációval mindennapi kapcsolatban állok. A kutatás és megismerés szenvedélye a PhD tanulmányai során és a kutatóműhely vezetőinek hatására erősödtek meg bennem, tisztelettel és alázattal fordulok a valóban értékes és valóban tudományos munkák és művelőik felé, ugyanakkor rendkívül kritikusan vélekedek az áltudományokról. A magyar anyanyelvem mellett angol, német nyelven beszélek, értek (é)s-írok is. Tudományos eredményeim mellett, két gyermekem született (Kata 10, Márk 5), szabadidőmben szeretek utazni, a stresszt pedig közvetlen környezetem helyett jógaórákon vezetem le.

Ha ennél is többet szeretne rólam megtudni akkor kattintson a  LinkedIn vagy a ResearchGate profilomra.

Tóthné Téglás Tünde

Pályafutásomat az üzleti életben kezdtem. Egy termelő vállalatnál, majd a bankszektorban dolgoztam humánmenedzserként, ahol személyzetfejlesztési és szervezetfejlesztési feladatokat láttam el. Most már hat éve dolgozok az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán oktatóként. A vállalati gyakorlatom során tapasztaltam a felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdők felkészültségének hiányosságait. És nem értettem, miért nem „figyel” az oktatás arra, ami az üzleti életben történik, miért nem reagál az igényekre. Most a felsőoktatás oldaláról látom ennek nehézségeit, és azt is, hogy ugyanakkor az egyetemen lévő tudásból is milyen kevés „megy tovább” az üzleti gyakorlatba. Úgy gondolom, a BrainBay egy olyan kommunikációs fórumot nyithat, amely lehetővé teszi a párbeszédet, a tapasztalatcserét a két terület között. Remélem, mindannyian tanulunk belőle!

Gazdasági, humánpolitikai és a pedagógiai területen végeztem tanulmányokat, és fejlesztem felkészültségemet azóta is. Oktatóként menedzsment tárgyakat és készségfejlesztő tárgyakat tanítok, a tapasztalati tanulás és a kooperatív tanítási formákat részesítem előnyben. A doktori iskola gazdaságpszichológiai kutatóműhelyében végzett tanulmányaim jelentősen bővítették látásmódomat. Kutatási témám a pályakezdőkkel szembeni munkáltatói elvárások vizsgálata, valamint a vállalatok kompetenciamenedzsment gyakorlatainak megismerése. Szabadidőmet a családommal vagy a gyermekeim kosárlabda mérkőzésein töltöm, de én is szeretek kosárlabdázni.

Ha ennél is többet szeretne rólam megtudni akkor kattintson a  LinkedIn profilomra.

Dr. habil Velencei Jolán

 

SZAKMAI VÉGZETTSÉG

 • informatika tanár (2002)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar
 • szakosító okleveles humánmenedzser (1998)
 • Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem
 • programozó matematikus (1976)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar

TUDOMÁNYOS FOKOZAT

 • habilitált doktor, Nyugat-magyarországi Egyetem (2016)
 • PhD BME Gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori iskola (2008)
 • Az üzleti döntéshozó tudásmegosztása az e-korszakban

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Kutatási dékán helyetteseként kedvelt munkám a tehetséges fiatal kutatók felismerése és támogatása. Több évtizede tanítom az üzleti döntések támogatását és újabban az innovatív miliő kialakítását. Programozó matematikusként kezdtem el dolgozni, így ma is izgalommal figyelem az IT fejlődését, és annak hatását az üzletelésre. Kedvenceim azok a tanítványaim, akik nem elégszenek meg az egyetlen helyes válaszokkal, szenvedélyesen böngésznek az interneten és képesek a tanultakat a „szemét” kiszűrésére használni. Imádok utazni, legutóbb Pisa és Nápoly varázsoltak el.

Panyi Mihály, MBA

SZAKMAI VÉGZETTSÉG

 • Harsányi János Gazdasági Főiskola
  Gazdálkodás és Menedzsment BA, (2010)
 • Szent István Egyetem, BKH
  Marketing MsC, (2013)
 • Metropolitan Egyetem
  Executive MBA in IT (2017)
 • Certificated Associate in Project Management (CAPM) (2014)
 • PRINCE 2 (2017)

SZAKMAI TAPASZTALAT

 • 2010 - KDB Bank Magyarország Zrt. - Gyakornok
 • 2011-2012 - Erste Bank Hungary Zrt. - Értékesítési Tanácsadó
 • 2012-2013 – UBM Medical Kft. - Projekt Koordinátor
 • 2013-2017 – DPD Hungária Kft. - Stratégiai Projekt Vezető
 • 2017 – MOL Nyrt. - Project Manager / Portfolió Szakértő
 • 2018 – Michael & Solutions Kft. - Ügyvezető Igazgató

Karrierista személyként mindig is fontos volt számomra, hogy a Long Life Learning szemlélet ne csak a tudományos fokozataimban jelenjen meg, hanem gyakorlati oldalon is bővíthessem a szaktudásomat. Hitvallásom továbbá a diverzifikáció, szeretek több lábon állni, melyen keresztül a kapcsolati tőkémet folyamatosan bővíthettem. Az elmúlt években célkitűzésem közé tartozott, hogy megismerjem az IT szakterület kiemelkedő személyeit, illetve a Felsőoktatásban részt vevő szakértő kollegákat is. Vállalati életben Projektmenedzsment, CRM tanácsadás, egyedi fejlesztésű rendszerek, illetve Üzleti Intelligencia területen rendelkezem szignifikáns tapasztalattal. Új irányként a Robotizációt tűztem ki magamnak, ahol korábbi projektjeim során megszerzett tudást szeretném kamatoztatni.

Szilágyi Győző Attila

Szakterületem a projektmenedzsment. Szakmai pályafutásom során különböző szakmai tartalmú és különböző volumenű projektek vezetését, illetve nyomonkövetési rendszerének kialakítását végeztem. A versenyszférában projekt igazgatóként, minőségügyi megbízottként és vállalkozási igazgatóként több cégnél is dolgoztam.
Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában vagyok doktorjelölt, kutatási területem a szervezeti human network és a szervezeti működésbiztonság kapcsolatrendszere.
2019 óta az Óbudai Egyetem Keleti Károly Karán dolgozom, mint egyetemi tanársegéd. Oktatott tárgyaim az Operációkutatási módszerek és algoritmusok; Statisztika; Vezetői Képességfejlesztő tréning; Lean Menedzsment; Folyamat- és minőségmenedzsment

Dr. Csiszér Tamás

2001-ben végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari mérnöki karán, Könnyűipari mérnöki szakon Okleveles könnyűipari mérnökként (MSc) Ezután 2006-ban a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége, Bejegyzett Vezetési Tanácsadó képzésén vettem részt (certified management consultant) majd 2012-ben Ph.D tanulmányokat folytattam a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a hálózatelmélet alkalmazása a működésfejlesztése témakörben. Doktori disszertációmat 2014-ben védtem meg.
2013-tól az EDUTUS Főiskola, Műszaki Intézet munkatársaként kutatói és docensi beosztásban dolgoztam. Tagja voltam a Minőségirányítási Bizottságnak valamint a Tudományos Tanácsnak. 2017-től az Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán dolgozom, mint adjunktus.

Dr. Kozma Tímea

Dr. Kozma Tímea a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tevékenység-menedzsment és Logisztika Tanszékének egyetemi docense, az ellátásilánc-menedzsment (korábban: logisztikai menedzsment) mesterszak operatív szakkoordinátora, az ellátásilánc-menedzsment c. tantárgy tárgyfelelőse, oktatója. Oklevelét a SZIE GTK gazdasági agrármérnök szak pénzügyi-számviteli szakirányán abszolválta. Egyetemi diplomája mellett megszerezte az okleveles mérnöktanár, felsőfokú minőségirányítási rendszerfejlesztő és a felsőfokú logisztikai képesítéseket is. PhD fokozatát a felsőoktatás minőségbiztosításának kutatásából szerezte. Idegen nyelvi szakmai kommunikátor, belső auditor képzésen folytatott tanulmányokat. Kutatási területei: ellátásilánc-menedzsment stratégiák, kis- és középvállalkozások életciklus szakaszai és terjeszkedési lehetőségei az ellátási láncban, minőségfejlesztés a köz- és versenyszférában.

E-mail: kozma.timea@gtk.szie.hu

Dobák Róbert

Dobák Róbert vagyok, az Óbudai Egyetem műszaki menedzser szakos végzős hallgatója. Tanulmányaim mellett egy digitális marketing ügynökségnél dolgozom, mint junior projektmenedzser, főként autókereskedéseknek készítünk és üzemeltetünk weboldalakat egész Európában. Emellett szabadidőmben is szívesen foglalkozok honlapokkal, ezért is jelentkeztem a BrainBay projektre, hogy én készítsem el az oldalukat.

e-mail: robertdobak93@gmail.com